Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Śrī Vilāpa-kusumāñjali - Első kötet

39.000 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.990 Ft

Leírás

Raghunātha Dāsa Gosvāmī Śrī Vilāpa-kusumāñjali Első kötet - Śivarāma Swami Patrāṅkitā szövegmagyarázatával

śrī-rādhikā-prasādārthaṁ
vilāpa-kusumāñjaliḥ
nirmito yena tasmai śrī-
dāsa-gosvāmine namaḥ

„Tiszteletteljes hódolatomat ajánlom Śrī Raghunātha Dāsa Gosvāmī lótuszlábának, aki megingathatatlan eltökéltségében, hogy örömöt szerezzen Śrīmatī Rādhā- rāṇīnak, kiöntötte a szívét panaszos imái virágfölajánásának, a Śrī Vilāpa-kusumāñjalinak a megírásával.”

A Gauḍīya Vaiṣṇava irodalom e gyöngyszeme, a Śrī Vilāpa-kusumāñjali az a végső alkotás, amellyel Raghunātha Dāsa Gosvāmī beteljesítette az Úr Caitanya utasítását, mely szerint írjon az eljövendő nemzedékek számára olyan könyveket, amelyekkel megtaníthatja őket arra a folyamatra, amely által elérhetik a Vraja-bhaktit és végső soron Śrīmatī Rādhārāṇī lótuszlábának szolgálatát. Voltaképpen már a Caitanya-caritāmṛta egyik nyitó verse (Ādi 1.4) is kijelenti ezt: 

anarpita-carīṁ cirāt karuṇayāvatīrṇaḥ kalau
samarpayitum unnatojjvala-rasāṁ sva-bhakti-śriyam
hariḥ puraṭa-sundara-dyuti-kadamba-sandīpitaḥ
sadā hṛdaya-kandare sphuratu vaḥ śacī-nandanaḥ

„Bárcsak isteni alakjában ott lakozna szíved legbensőbb zugában a Legfelsőbb Úr, Śrīmatī Śacī-devī fia! Indokolatlan kegyéből az olvadt arany ragyogását magára öltve jelent meg a Kali-korban, hogy ajándékba adja azt, amit még soha egyetlen inkarnáció sem kínált: az odaadó szolgálat legmagasztosabb és legtündöklőbb fajtáját, az Isten iránti szerelmet.”

A vershez írott magyarázatában Śrīla Prabhupāda hangsúlyozta, hogy Caitanya Mahāprabhu előtt egyetlen ācārya vagy inkarnáció sem adta oda a szerelmi hangulat ajándékát. Az Úr viszont nem csak elérhetővé tette a prema eme formáját, hanem még a példáján keresztül tanította is, hogyan kell gyakorolni.  

Śrīla Śivarāma Swami nagy vállalkozása, hogy e 104 versből álló monumentális műhöz magyarázatokat fűz. A most elérhetővé vált Első Kötet a 17 nyitó versen vezeti keresztül az olvasót és mély betekintést ad a témába részletes kutatási eredményei és megvalósításai alapján. A lenyűgöző Bevezetés rávilágít arra, hogy az ilyen témákban való elmélyedés milyen képesítést igényel, továbbá egyedülálló leírást ad Raghunātha Dāsa Gosvāmī életéről.

A különleges, műnyomó papíron négyszín nyomással készült, aranyozott kötet, amelyet eredeti illusztrációk díszítenek, valóságos irodalmi és képzőművészeti élményt ad, és végigvezeti az olvasót azon a nagyszerű úton, amelyen Raghunātha Dāsa Gosvāmī és Rati-mañjāri társaságában eljuthat Śrīmatī Rādhārāṇī lótuszlába szolgálatának bensőséges és áhított világába. 

664 oldal
Keménykötés
Aranyozott szélek
150x230mm / 5.9x9in

Lapozz bele a kiadványba:

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.