Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sivarama Swamiról

Śivarāma Swami vaiṣṇava szerzetes, író, spirituális tanító, a Krisna-tudat Nemzetközi Közösségének (ISKCON) vallási vezetője. 

Śivarāma Swami 1949-ben született Budapesten. Az 1956-os forradalom bukása után szülei Kanadába emigráltak. 1970-be került először kapcsolatba A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda, az ISKCON alapító ācāryája könyveivel. 1973-ban Prabhupāda avatott tanítványa lett, majd 1979-ben a lemondott szerzetesi rendbe lépett. 

Évtizedeken keresztül volt az ISKCON Irányító Testületének (GBC) tagja, amelyen belül felelőssége kiterjedt Magyarországra, Romániára és Törökországra, valamint a kezdeti években Angliára és Írországra is. Az ősi védikus szentírások bölcseletein alapuló erkölcsi tanítások nemzetközi szószólója, valamint a vaiṣṇava irodalom kiváló szakértője, aki maga is számos könyvet írt a gauḍīya vaiṣṇava filozófia és teológia témakörében, melyek között a legnépszerűbb a Kṛṣṇa Vṛndāvanában sorozat és a nyolckötetes Nava-vraja-mahimā.

Legtöbb idejét Új-Vraja-dhāmában, Krisna-völgyben tölti, abban az önfenntartó közösségben, melyet Vṛndāvana mintájára hozott létre Magyarországon.

Előadásai és tanításai mindenki számára hozzáférhetők a sivaramaswami.media oldalon.