Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mahārāni Devi Dasi: Krisna társadalma

3.000 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.990 Ft

Leírás

A Varṇāśrama-kódexet kiegészítő Varṇāśrama-könyvtár első kötetét tartja a kezében a kedves olvasó, melynek címe: Kṛṣṇa társadalma.

Az ősi védikus varṇāśrama társadalmi rendszer modern korba való átültetésének kérdésköre az ISKCON egyik alapvető problémája, amely mind filozófiai, mind intézményi-szervezeti, mind pedig a legelemibb hité- leti szinten befolyásolja a hívők életét. E témát mutat- juk be a máig meghatározó társadalomtudós, Max Weber hinduizmus-koncepciójának a felhasználásával, társadalomtörténeti megközelítéssel.

Az első fejezet elméleti keretbe helyezi a varṇāśrama kontra kasztrendszer összetett problémáját, amellyel az megragadhatóvá válik. A második fejezet felvázolja a daiva-varṇāśramának a Kṛṣṇa-hívők közösségeiben való felépítésére vonatkozó elvi kérdéseket a magyar szempontból meghatározó ISKCON-tanítók gondolatai alapján, a harmadik pedig nagy vonalakban bemutatja a történeti kontextust a kora újkortól kezdve. A negyedik fejezet az ISKCON közösségeinek a varṇāśrama megvalósítására vonatkozó elképzeléseit, valamint az afelé tett lépéseit foglalja össze.

144 pages
Hardbound
136x208mm / 5.3x8.2in

Lapozz bele a kiadványba:

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.